Minister Korčok odcestuje na Ukrajinu, Sulíka zas čaká cesta do Spojených arabských emirátov

Slovensko Správy

26.1.2022 (Webnoviny.sk) – Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) odcestuje na zahraničnú cestu na Ukrajinu v dňoch 7. a 8. februára tohto roka. Ďalšia cesta ho čaká 28. februára až 1. marca 2022 do Švajčiarska.

Vyplýva to z návrhu plánu zahraničných stykov vlády Slovenskej republiky na február 2022. Materiál v stredu schválil kabinet.

Naď pôjde do Švédska a Belgicka

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) odcestuje podľa schváleného dokumentu do Švédska v dňoch 3. a 4. februára. Návšteva Belgicka ho čaká 16. a 17. februára.

Vláda tiež schválila prijatie ministra obrany Slovinskej republiky Mateja Tonina v dňoch 27. až 30. januára tohto roka ministrom obrany Jaroslavom Naďom.

Sulík a ďalší letia do Emirátov

Kabinet dodatočne schválil cestu vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) do Spojených arabských emirátov v dňoch 25. až 29. januára tohto roka. Vláda odsúhlasila aj návštevu ďalších predstaviteľov štátnych inštitúcií, ktorí sú na návšteve Spojených arabských emirátov v rovnakom termíne spolu vicepremiérom Sulíkom.

Ide o Matúša Medveca, predsedu Úradu priemyselného vlastníctva SR, Kataríny Surmíkovej Tatranskej, predsedníčky Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR a Jána Rudolfa, predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR.

Viac k témam: Zahraničná cesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Korčok odcestuje na Ukrajinu, Sulíka zas čaká cesta do Spojených arabských emirátov © SITA Všetky práva vyhradené.