Matovič je Sulíkovým spoluvinníkom, Dobrá voľba podáva podnet pre vážne podozrenia

Slovensko Správy

14.1.2021 (Webnoviny.sk) – Mimoparlamentná strana Dobrá voľba podáva podnet orgánom činným v trestnom konaní pre vážne podozrenia z naplnenia viacerých trestných činov. Konkrétne ide o šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, marenie úlohy verejným činiteľom a všeobecné ohrozenie a usmrtenie.

Vyplakávanie na sociálnych sieťach

Dôvodom je, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) týždne verejne oznamuje porušenie zákona ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS), pritom sám nijako nekoná, čím sa stáva spoluzodpovedným a spoluvinným.

V tlačovej správe o tom informoval tím Dobrej voľby s dodatkom, že podľa Matovičových slov je Sulík zodpovedný za spôsobenie nakazenia tisícov ľudí, za ich smrť a miliardové škody. Strana preto podáva podnet orgánom činným v trestnom konaní, aby dané skutky prešetrili.

Matovič len písal, nijako nekonal

Podľa Dobrej voľby nie je možné iba verejne oznamovať porušenia zákona a vyplakávať na sociálnych sieťach o škodách, ktoré svojou nečinnosťou spôsobil vlastný minister, ale je potrebné konať. Predseda mimoparlamentnej strany Tomáš Drucker očakával, že sa premiér postaví k danej situácii ako chlap a v prvom rade bude hájiť právo a občanov.

„Keďže Igor Matovič popísal verejne niekoľkokrát skutočnosti, ktoré napĺňajú skutkové podstaty trestných činov, avšak sám nijako nekonal, Dobrá voľba podáva podnet orgánom činným v trestnom konaní pre vážne podozrenia z naplnenia trestných činov šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, marenia úlohy verejným činiteľom, všeobecného ohrozenia a usmrtenia,“ doplnil Drucker.

Premiér Matovič opakovane obvinil ministra hospodárstva, že včas nenakúpil antigénové testy. Podľa premiéra na to životmi doplatí 4 300 ľudí a desiatky tisíc ľudí budú trpieť celoživotnými zdravotnými problémami.

Viac k témam: Koronavírus, minister hospodárstva SR, polícia, porušenie zákona, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič je Sulíkovým spoluvinníkom, Dobrá voľba podáva podnet pre vážne podozrenia © SITA Všetky práva vyhradené.