Komisia prešetrujúca smrť Lučanského bude mať šesť poslancov, je medzi nimi aj Kotleba

Slovensko Správy

4.1.2021 (Webnoviny.sk) – Do nezávislej komisie prešetrujúcej smrť exprezidenta policajtov Milana Lučanského nominuje predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) aj Mariana Kotlebu (ĽSNS) či členku strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Denisu Sakovú.

Informoval o tom vo videu, ktoré poskytla riaditeľka Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Michaela Jurcová. Medzi navrhnutými šiestimi členmi za parlament je aj Juraj Krúpa (OĽaNO), Milan Laurenčík (SaS), Petra Hajšelová (Sme rodina) a Marián Saloň (Smer-SD).

Kollár priblížil, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) ho v súvislosti s rozhodnutím vytvoriť nezávislú prešetrovaciu komisiu úmrtia Lučanského požiadala o návrh na šiestich členov za parlament. „Rozhodol som sa, že týchto šiestich členov rozdelím spravodlivo. Troch medzi koaličných poslancov a troch medzi opozičných,“ objasnil. Vyzdvihol, že politické strany v parlamente bez prieťahov vybrali svojich zástupcov.

Lučanský zomrel v stredu 30. decembra po tom, ako sa v utorok 29. decembra v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu.

Viac k témam: minister spravodlivosti SR, predseda Národnej rady SR (NR SR), Samovražda Milana Lučanského
Zdroj: Webnoviny.sk – Komisia prešetrujúca smrť Lučanského bude mať šesť poslancov, je medzi nimi aj Kotleba © SITA Všetky práva vyhradené.