Južná Kórea sa s ľuďmi porušujúcimi pravidlá karantény nemazná, dostanú elektronické náramky

Správy Svet

11.4.2020 (Webnoviny.sk) – Osoby, ktoré v Južnej Kórei porušia pravidlá povinnej domácej karantény, dostanú elektronický náramok. Kontroverzný krok oznámila v sobotu juhokórejská vláda. Cieľom je obmedziť šírenie nového koronavírusu.

Opatrenie pripravovali dva týždne a na jeho implementovaní budú spolupracovať miestne úrady s políciou. Krajina zaviedla 1. apríla povinnú 14-dňovú karanténu pre všetkých, ktorí pricestovali zo zahraničia.

Viac o téme: Koronavírus

Vláda v Soule tvrdí, že potrebuje efektívnejší nástroj na monitorovanie obyvateľov, pretože mnohí domácu izoláciu porušujú.

Na základe nedávno sprísnených zákonov o infekčných ochoreniach môže ľuďom za porušenie karanténnych nariadení hroziť až rok väzenia alebo pokuta až do výška 7 500 eur.

Tým, ktorí budú súhlasiť nosením náramkov, môžu sankcie potenciálne znížiť, uviedli predstavitelia ministerstva vnútra. Južná Kórea potvrdila doteraz 10 480 prípadov nákazy novým vírusom a 211 obetí.

Viac k témam: elektronický náramok, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Južná Kórea sa s ľuďmi porušujúcimi pravidlá karantény nemazná, dostanú elektronické náramky © SITA Všetky práva vyhradené.