Ján Gandžala sa stal novým členom súdnej rady, ďalšiu členku vymenovala prezidentka

Slovensko Správy

30.11.2021 (Webnoviny.sk) – Novým členom Súdnej rady SR zvoleným sudcami je sudca Krajského súdu v Banskej Bystrici Ján Gandžala. Radu o tom informovali zástupcovia volebnej komisie s tým, že Gandžala získal 100 zo 192 platných hlasov odovzdaných v stredoslovenskom volebnom obvode.

Nástupca za Praženkovú

O post člena súdnej rady sa okrem Gandžalu uchádzala aj sudkyňa Okresného súdu Žilina Gabriela Dúbravková, ktorá získala 92 hlasov. Voľby sa uskutočnili na zhromaždeniach sudcov v stredoslovenskom volebnom obvode, ktorý tvoria obvody Krajského súdu v Banskej Bystrici a Krajského súdu v Žiline.

Predseda súdnej rady Ján Mazák vyhlásil voľbu jedného člena súdnej rady sudcami v stredoslovenskom volebnom obvode 30. septembra 2021 po tom, čo sa funkcie členky súdnej rady vzdala Lenka Praženková.

Traja nominanti prezidentky

Hovorkyňa súdnej rady Veronika Müller zároveň informovala, že prezidentka Zuzana Čaputová v utorok vymenovala ďalšiu novú členku súdnej rady Luciu Berdisovú. „Hlava štátu disponuje personálnou právomocou vo vzťahu k Súdnej rade SR tak, že menuje troch jej členov. Dňom 27. novembra tohto roku uplynulo päťročné funkčné obdobie Pavlovi Žilinčíkovi, ktorého dnes nahradila Lucia Berdisová,“ povedala hovorkyňa.

Doplnila, že popri v súčasnosti pôsobiacich členoch Elene Berthotyovej a Lajosovi Mészárosovi je tak treťou prezidentskou nominantkou v súdnej rade.

Viac k témam: Sudcovia, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Ján Gandžala sa stal novým členom súdnej rady, ďalšiu členku vymenovala prezidentka © SITA Všetky práva vyhradené.