Hlavný hygienik presviedča Trumpa, že podávanie rúk nie je teraz najlepší nápad

Správy Svet

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump si pred svojím nástupom do úradu v roku 2015 s nikým nepodával ruky, pretože mu to bolo nepríjemné. Ako šéf Bieleho domu si na podávanie si rúk postupne zvykol, a teraz sa ho – v najmenej vhodnej chvíli – nevie zbaviť.

Viac o téme: Koronavírus

Trump si naďalej pri všetkých stretnutiach podáva so svojimi partnermi ruky, a to aj napriek tomu, že v čase epidémie koronavírusu je jedným zo základných odporúčaní zo strany odborníkov práve to, aby si ľudia ruky nepodávali a zdravili sa radšej inak.

Keď sa na túto záležitosť pýtali v nedeľu v televízii ABC hlavného amerického federálneho hygienika Anthonyho Faucia, ten len rezignovane povedal, že naďalej „pracuje na tom“, aby Trumpa presvedčil, že podávanie si rúk nie je v tejto chvíli najlepší nápad.

Trump sa celkovo stavia k otázke koronavírusu veľmi zvláštne. Až do piatku napríklad trval na tom, že on si nepotrebuje robiť žiadne testy na koronavírus, a to ani napriek tomu, že sa počas týždňa stretol s viacerými predstaviteľmi, ktorí krátko nato oznámili, že ich testy na prítomnosť koronavírusu boli pozitívne. „Povedzme to takto: Mňa sa to netýka,“ odbíjal ešte v piatok novinárov.

Nakoniec sa Trump dal otestovať, a ukázalo sa, že jeho domnienka bola v tomto prípade správna – prezidentov test bol negatívny.

Viac k témam: americký prezident, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlavný hygienik presviedča Trumpa, že podávanie rúk nie je teraz najlepší nápad © SITA Všetky práva vyhradené.