Fico: Je čas odvolávať Matoviča z funkcie premiéra, je duševne nespôsobilý

Slovensko Správy

17.7.2020 (Webnoviny.sk) – Predseda opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii priblížil, že v strane už majú pripravené podpisové hárky na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolávaniu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO).

Viac o téme: Matovičova diplomová práca

„V Smere sme sa rozhodli, že je čas odvolávať Igora Matoviča z funkcie premiéra. Je duševne nespôsobilý, a to vyvoláva množstvo právnych otázok. Matovič nesie plnú zodpovednosť za nezvládanie koronakrízy a to, v akom stave sa Slovensko nachádza. Toto a jeho charakter je hlavný dôvod na odvolávanie Matoviča,“ uviedol šéf Smeru-SD.

Poznamenal, že Smer-SD má 26 poslancov parlamentu, ktorí sa pod zvolanie schôdze podpíšu a osloví aj ďalších nezaradených poslancov NR SR. Nepredpokladá však, že by sa našli koaliční poslanci, ktorí by sa pod túto výzvu podpísali.

Pre kauzu diplomovka v piatok vyzval premiéra k odstúpeniu aj jeho predchodca a líder vznikajúcej strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini. Ako povedal pred budovou NR SR, ak tak premiér neurobí do pondelka 20. júla, strana Hlas – sociálna demokracia začne zbierať podpisy pre zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej by premiéra odvolávali z funkcie.

Viac k témam: Matovičova diplomová práca, predseda Národnej rady SR (NR SR), predseda strany Smer-SD, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico: Je čas odvolávať Matoviča z funkcie premiéra, je duševne nespôsobilý © SITA Všetky práva vyhradené.