Do brány Merkelovej úradu vrazilo auto, na politikov kričal nápis vrahovia detí a starých ľudí (foto)

Správy Svet

25.11.2020 (Webnoviny.sk) – Do brány budovy v Berlíne, v ktorej sídli úrad nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, v stredu ráno nabúralo auto. Informovala o tom berlínska polícia s tým, že napáchalo len malé škody. Päťdesiatštyriročného vodiča policajti zatkli, podrobnosti o ňom ale zatiaľ nezverejnili. Záchranári na mieste uviedli, že vodiča ošetrili v sanitke.

Na aute je bielou farbou napísaný slogan „Vy prekliati vrahovia detí a starých ľudí,“ na jednej strane a „zastavte globalizačnú politiku“ na strane druhej. Takmer nepoškodené vozidlo, ktoré má poznávacie značky zo západonemeckého okresu Lippe, odtiahli berlínski hasiči. Vonkajšia kovová brána, ktorá sa nachádza pri budove ochranky, je len ľahko pokrivená.

Viac o téme: Koronavírus

Zatiaľ nie je známe, čo je motívom incidentu, no odohral sa v deň, keď sa Merkelová virtuálne stretáva s premiérmi spolkových krajín v spojitosti s predĺžením čiastočného lockdownu.

Vládny prístup a opatrenia proti pandémii nového koronavírusu sa aj napriek podpore väčšiny Nemcov stretávajú s protestami, ktoré bývajú aj násilné. Merkelovej kancelária sa k incidentu bezprostredne nevyjadrila.

Viac k témam: Koronavírus, útok autom
Zdroj: Webnoviny.sk – Do brány Merkelovej úradu vrazilo auto, na politikov kričal nápis vrahovia detí a starých ľudí (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.