Cesta medzi Štrbou a Šuňavou je neprejazdná, situáciu komplikuje slabá viditeľnosť a sneženie

Slovensko Správy

12.2.2021 (Webnoviny.sk) – Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v Tatranskej Štrbe uzavrela až do odvolania cestu medzi obcami Štrba a Vyšná Šuňava v okrese Poprad. Informuje o tom prešovská polícia na sociálnej sieti, vodičov na cestách žiada o maximálnu opatrnosť.

Ako pre agentúru SITA vysvetlil Marcel Polomský, riaditeľ Správy a údržby ciest PSK pre oblasť Poprad, cesta bola vo štvrtok večer uzavretá z bezpečnostného hľadiska a v súčinnosti s políciou. Dôvodom bola slabá viditeľnosť spojená s hustým snežením a silným vetrom.

„Nedalo sa tam vôbec jazdiť, nič nebolo vidieť,“ uviedol Polomský. Cestári v piatok budú pracovať na spriechodnení tohto úseku. „Ak sa tam v noci nejazdilo, predpokladám, že vietor zafúkal cestu úplne, počítame aj s dvoma metrami nafúkaného snehu,“ doplnil. Ostatné úseky pod Tatrami sú podľa jeho slov zjazdné.

Horský priechod Branisko v smere Poprad – Prešov je už opäť prejazdný bez obmedzení.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: doprava, počasie, silný vietor, sneh
Zdroj: Webnoviny.sk – Cesta medzi Štrbou a Šuňavou je neprejazdná, situáciu komplikuje slabá viditeľnosť a sneženie © SITA Všetky práva vyhradené.