Anna Záborská: Neskorá aktivita KDH v Európskom parlamente ma šokuje

Slovensko Správy

30.4.2021 (Webnoviny.sk) – S veľkým počudovaním a prekvapením som dnes zaznamenala tlačovú správu KDH a českej KDÚ-ČSL. Predsedovia týchto strán chcú napísať list predsedovi Európskej ľudovej strany (EĽS) Manfredovi Weberovi, aby EĽS odmietla svojim hlasovaním správu chorvátskeho socialistu Predraga Matića o sexuálnom a reprodukčnom zdraví a právach. Niet pochýb o tom, že táto správa porušuje zvrchovanosť členských krajín, pokúša sa presadiť právo na potrat, sexualizuje deti, napáda slobodu prejavu a pod., a preto ma zaráža neskorá aktivita tak KDH ako aj KDÚ-ČSL.

Ako dlhoročnú poslankyňu Európskeho parlamentu ma prekvapuje skutočnosť, že KDH aj KDÚ-ČSL, ktoré majú v Európskom parlamente svojich poslancov a sú zároveň členmi EĽS, a teda o správe vedia už minimálne niekoľko mesiacov, sa rozhodli až teraz napísať list predsedovi vlastnej európskej strany Weberovi. Teraz, keď sa ide o nej hlasovať doslova už o pár dní vo Výbore pre práva žien a rodovú rovnosť a v júni v pléne Európskeho parlamentu. Na opozíciu voči materiálu tak ostáva pravdepodobne iba pár týždňov.

Keď sa nám podarilo v EP pred pár rokmi zastaviť podobne škodlivú správu poslankyne Estrela, museli sme tvrdo pracovať celé mesiace a začať hneď od chvíle prvých rokovaní o správe.

Vždy som verila, že politika je o tvrdej práci a menej o mediálnych výstupoch. Svoju vieru neopustím ani po 30 rokoch v politike. Iniciatívnu správu Predraga Matića treba zastaviť. A aj preto chcem a budem spolupracovať s každým, komu ide o spoločné dobro a zachovanie suverenity členských štátov EÚ.

Informačný servis

Viac k témam: PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Anna Záborská: Neskorá aktivita KDH v Európskom parlamente ma šokuje © SITA Všetky práva vyhradené.