Airbnb zaviedla pre koronavírus nové opatrenia, od hostiteľov žiada rozsiahlejšie upratovanie

Správy Svet

10.10.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Airbnb vo štvrtok uviedla, že od hostiteľov poskytujúcich ubytovanie bude vyžadovať zabezpečenie rozsiahlejšieho upratovania ako súčasť úsilia.

Viac o téme: Koronavírus

Platforma chce týmto krokom prispieť k upokojeniu hostí a predstaviteľov miestnych samospráv počas súčasnej pandémie koronavírusu.

Povinný upratovací protokol

Hostitelia sa tak musia do 20. novembra zaviazať k tzv. upratovaciemu protokolu, ktorý bude zahŕňať čistenie podláh a iných povrchov mydlom a vodou, pranie bielizne pri vysokej teplote, pravidelné vetranie miestností a dezinfekciu často dotýkaných predmetov ako kľučky dverí a okien či zábradlia.

Hostiteľov, ktorí tieto pravidlá nebudú dodržiavať, môžu odstrániť z Airbnb alebo pozastaviť ich prezentácie.

Zákaz domácich párty

Spoločnosť Airbnb pred niekoľkými týždňami zaviedla prísnejšie obmedzenia vrátane zákazu domácich párty, ktoré neprestajne obťažovali susedov. V snahe podporiť dodržiavanie sociálneho odstupu tiež z filtrov pri vyhľadávaní odstránila možnosť „priateľský k podujatiam“ a „povolené párty a podujatia“.

Vo viacerých štátoch zase zakázala prenajať si celé domy osobám mladším ako 25 rokov, ktoré nemali pozitívne recenzie.

Viac k témam: Airbnb, bezpečnostné opatrenia, COVID-19, Koronavírus, párty
Zdroj: Webnoviny.sk – Airbnb zaviedla pre koronavírus nové opatrenia, od hostiteľov žiada rozsiahlejšie upratovanie © SITA Všetky práva vyhradené.