Vlhová ide v stredu obrovský slalom v Kronplatzi, v prvom kole za najlepšími zaostala

Ostatné športy Šport

25.1.2023 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 7. miesto v 1. kole stredajšieho obrovského slalomu Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v talianskom Kronplatzi, na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,22 s. Druhá skončila Švédka Sara Hectorová so stratou 0,51 s a tretia bola Talianka Marta Bassinová s mankom 0,65 s. Druhé kolo je na programe o 13.30 h.

Vlhová zabojuje o deviate umiestnenie

Dvadsaťsedemročná Liptáčka Vlhová zabojuje v popoludňajšom 2. kole o deviate pódiové umiestnenie v tejto sezóne a druhé víťazstvo. Pred rokom skončila v „obráku“ v Kronplatzi druhá za Švédkou Sarou Hectorovou, pričom sa stala víťazkou prvého kola.

V utorňajšom obrovskom slalome v rovnakom stredisku obsadila štvrtú priečku, podarilo sa jej to tam aj v roku 2019.

Druhý triumf v Kronplatzi

Líderka celkového poradia SP Shiffrinová si v utorok pripísala druhý triumf v Kronplatzi v kariére, v minulosti tam triumfovala aj januári 2019. S 83 víťazstvami v seriáli sa stala najúspešnejšou zjazdovou lyžiarkou v histórii a len tri triumfy jej chýbajú na vyrovnanie rekordu oboch pohlaví, ktorý patrí Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi.

Počas víkendu sa lyžiarky presunú do Česka a v Špindlerovom Mlyne absolvujú dva slalomy.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová ide v stredu obrovský slalom v Kronplatzi, v prvom kole za najlepšími zaostala © SITA Všetky práva vyhradené.