V osemfinále v Paríži slovenský rodák Gombos nestačil na Španiela Carrena-Bustu

Šport Tenis

5.11.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenský tenista Norbert Gombos nepostúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Paríži. Vo štvrtkovom osemfinále Gombos prehral s favorizovaným Španielom Pablom Carrenom-Bustom za 81 minút 5:7, 2:6. Svetová pätnástka Carreno Busta premenil druhý mečbal pri svojom podaní, keď si pomohol skvelým podaním.

Kľúčové z hľadiska celého zápasu bolo, keď si 29-ročný Španiel podržal podanie za stavu 6:5 v prvom sete. Od stavu 3:2 pre Carrena-Bustu obaja hráči trikrát po sebe prišli o svoj servis. Gombos celkovo až šesťkrát v celom zápase neudržal svoje podanie. V druhom sete získal prvý gem až za nepriaznivého stavu 0:4.

Napriek prehre 30-ročný rodák z Galanty Gombos dosiahol životný úspech na turnaji prestížnej série Masters 1000. Odmenou mu je status slovenskej jednotky. Tiež priebežný postup zo 105. na 88. priečku v online verzii rebríčka ATP a prémia 56 000 eur pred zdanením za účasť v osemfinále.

V parížskej Accor Arene Gombos vyhral štyri zápasy, z toho dva v kvalifikácii. Zdolal aj svetovú štrnástku Belgičana Davida Goffina a potvrdil účasť v hlavnej súťaži na Australian Open 2021.

Viac k témam: ATP Masters 1000, turnaj
Zdroj: Webnoviny.sk – V osemfinále v Paríži slovenský rodák Gombos nestačil na Španiela Carrena-Bustu © SITA Všetky práva vyhradené.