Tohtoročný juhoamerický šampionát Copa América sa napokon bude hrať v Brazílii

Futbal Šport

31.5.2021 (Webnoviny.sk) – Juhoamerický futbalový šampionát Copa América sa napokon uskutoční v Brazílii. Pôvodne mali turnaj hostiť Kolumbia a Argentína, no obe krajiny o toto právo prišli.

Juhoamerická futbalová konfederácia CONMEBOL odobrala Kolumbii usporiadateľské právo pre stupňujúce sa protesty proti prezidentovi Ivánovi Duquemu, prišla o právo usporiadať šampionát aj Argentína. V krajine rapídne stúpajú počty nakazených koronavírusom, preto toto zásadné rozhodnutie. Copa América sa mala hrať v dňoch 13. 6. – 10. 7. 2021.

CONMEBOL chce hostiteľské mestá a rozpis zápasov zverejniť už v najbližších hodinách.

„Ďakujeme brazílskemu prezidentovi Jairovi Bolsonarovi a jeho tímu, že otvorili svoju krajinu a sú pripravení hostiť najbezpečnejšie športové podujatie na svete. Celá Južná Amerika bude žiariť v Brazílii so všetkými hviezdami,“ uvádza sa v stanovisku CONMEBOL.

V Brazílii ochoreniu COVID-19 podľahlo už viac ako 460-tisíc osôb a mnohí analytici koncom júna očakávajú v krajine nástup tretej vlny pandémie. Aktuálne sú jednotky intenzívnej starostlivosti v brazílskych nemocniciach zaplnené na viac ako 80 percent.

Viac k témam: Copa América
Zdroj: Webnoviny.sk – Tohtoročný juhoamerický šampionát Copa América sa napokon bude hrať v Brazílii © SITA Všetky práva vyhradené.