SSC Neapol našiel náhradu za Ancelottiho, na lavičku zasadne Gattuso

Futbal Šport

11.12.2019 (Webnoviny.sk) – Taliansky futbalový klub SSC Neapol deň po prepustení Carla Ancelottiho angažoval do funkcie kouča A-mužstva niekdajšieho defenzívneho záložníka „azúrovej squadry“ Gennara Gattusa. Už bývalého trénera „partenopei“ nezachránila ani utorňajšia výhra 4:0 nad belgickým KRC Genk, po ktorej Neapol mohol oslavovať postup do osemfinále Ligy majstrov.

Gattuso bol v minulosti spätý s milánskym AC, v ktorom hrával drvivú väčšinu kariéry (1999-2012), v rokoch 2001-2009 aj pod vedením spomenutého Ancelottiho. V ostatných mesiacoch bol bez trénerského angažmánu po tom, ako na konci uplynulej sezóny 2018/2019 odišiel z AC Miláno.

Hráči SSC si v doterajšom priebehu ročníka nepočínajú v súlade so stanovenými cieľmi. Predovšetkým na domácej ligovej scéne Neapolčania nedosahujú výsledky, aké by si nároční funkcionári spod Vezuva na čele s prezidentom Aureliom De Laurentiisom predstavovali, keďže mužstvu patrí po 15. kole Serie A až siedma priečka.

Viac k témam: Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – SSC Neapol našiel náhradu za Ancelottiho, na lavičku zasadne Gattuso © SITA Všetky práva vyhradené.