Slovenské tenistky si na finálový turnaj Fed Cupu musia počkať, pre koronavírus ho odložili

Šport Tenis

11.3.2020 (Webnoviny.sk) – Medzinárodná tenisová federácia (ITF) odložila tohtoročný finálový turnaj Pohára federácie ženských reprezentačných družstiev na neurčito pre hrozbu šírenia koronavírusu. Podujatie v Budapešti sa malo uskutočniť od 14. do 19. apríla, jeho náhradný termín zatiaľ nie je známy.

Rovnako sa nebudú hrať ani duely play-off, ktoré boli naplánované na 17. a 18. apríla v rôznych kútoch sveta. Informáciu priniesol oficiálny web Pohára federácie.

Viac o téme: Koronavírus

„Sme mimoriadne sklamaní z toho, že sme museli urobiť takéto rozhodnutie, ale nechceli sme ohroziť zdravie hráčov, kapitánov, organizátorov ani divákov. Verdikt sa nerodil ľahko, ale hrozba šírenia ochorenia COVID-19 je vážna, a tak sa k situácii treba postaviť zodpovedne. Nové termíny pre finálový turnaj aj súboje bude play-off budú známe vtedy, keď koronavírus prestane ohrozovať tenis. Naďalej budeme spolupracovať s našimi kolegami v rámci tohto športu, aby sme minimalizovali negatívny dopad na hráčov, organizátorov turnajov či fanúšikov,“ uviedol vo vyhlásení prezident ITF David Haggerty.

V polovici apríla sa mal v maďarskej metropole premiérovo uskutočniť finálový turnaj v novom formáte s dvanástimi tímami rozdelenými do štyroch skupín. Februárový žreb zaradil Slovenky do C-skupiny, kde si zmerajú sily so Španielkami a Američankami.

Koronavírus ovplyvnil v priebehu niekoľkých dní už druhé významné tenisové podujatie. Organizátori museli zrušiť prestížny turnaj v americkom Indian Wells, kde tradične nastupujú najlepší hráči resp. najlepšie hráčky sveta.

Viac k témam: Koronavírus, Pohár federácie – Fed Cup
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské tenistky si na finálový turnaj Fed Cupu musia počkať, pre koronavírus ho odložili © SITA Všetky práva vyhradené.