Slafkovský si pripísal prvé slovenské víťazstvo v Tacene, Luknárová obsadila deviatu priečku

Šport Vodný slalom

26.6.2022 (Webnoviny.sk) – Alexander Slafkovský zaznamenal prvé slovenské víťazstvo v aktuálnej sezóne Svetového pohára vo vodnom slalome, v treťom kole v slovinskom Tacene triumfoval vo finále kanoistov.

Absolvoval čistú jazdu a tesne zdolal dvoch domácich pretekárov, druhého Luku Božiča o 17 stotín sekundy a tretieho Benjamina Savšeka o 56 stotín sekundy. Obaja Slovinci dostali dve trestné sekundy. Marko Mirgorodský stratil vo finále na svojho krajana 2,62 s. a vďaka čistej jazde skončil šiesty.

Beňuš obsadil 11. miesto

V semifinále bol najlepší zo slovenských kanoistov tiež Slafkovský, ktorý skončil siedmy so stratou 3,26 s. na víťazného Savšeka, deviaty Mirgorodský stratil 3,75 s.

Matej Beňuš obsadil prvé nepostupové 11. miesto so stratou 4,60 s., na prvú desiatku mu chýbalo 14 stotín sekundy. Všetci traja absolvovali čisté jazdy.

Zo Sloveniek vo finále iba Luknárová

Zo slovenských kanoistiek bola v nedeľňajšom finále iba Emanuela Luknárová, ktorá obsadila predposledné deviate miesto. Na víťaznú Britku Mallory Franklinovú stratila 21,17 sekundy, pričom dostala šesť trestných sekúnd.

V semifinále obsadila šieste miesto so stratou 3,96 s. na víťaznú Franklinovú a dvomi trestnými sekundami. Soňa Stanovská skončila na 23. mieste so šiestimi trestnými sekundami a stratou 15,76 s. na Franklinovú, Simona Glejteková zaostala na 24. pozícii o 15,94 s. aj so štyrmi trestnými sekundami.

Zdroj: Webnoviny.sk – Slafkovský si pripísal prvé slovenské víťazstvo v Tacene, Luknárová obsadila deviatu priečku © SITA Všetky práva vyhradené.