Riaditelia Giro d´Italia a Vuelty sa bijú o Bernala. Obaja veria, že príde práve na ich preteky

Cyklistika Šport

19.9.2020 (Webnoviny.sk) – Organizátori Giro d´Italia aj Vuelty dúfajú, že sa na ich pretekoch objaví Egan Bernal. Kolumbijský vrchár neobhájil titul na Tour de France, z aktuálne vrcholiacich pretekov dokonca odstúpil pre bolesti chrbta po 16. etape. Odvtedy sa množia špekulácie, že by mohol doplniť zostavu Ineos Grenadiers na jednom z ďalších dvoch vrcholov posunutej sezóny v Taliansku alebo Španielsku.

Podľa špecializovaného webu Cyclingnews je zatiaľ isté len to, že britský tím vyšle na Giro d´Italia ako lídra Gerainta Thomasa a na Vueltu Chrisa Frooma, ktorému bude pomáhať Richard Carapaz.

Na Gire nebude chýbať Thomas ani Sagan

Riaditeľ Giro d´Italia Mauro Vegni tvrdí, že existuje šanca, aby Bernal robil podporu Thomasovi na pretekoch, kde nebude prvýkrát chýbať ani Peter Sagan. Giro d´Italia sa jazdí v atypickom októbrovom termíne (3.- 25. 10.).

„Som šťastný, že budeme mať na Gire Thomasa. Pred dvoma rokmi vyhral Tour de France a vlani tam skončil druhý. Navyše na pretekoch Tirreno-Adriatico ukázal, že má formu. Ak bude mať luxusného domestika Bernala, tým lepšie. Keď nedosiahnete úspech na najdôležitejších pretekochm hľadáte iné alternatívy, aby vaša sezóna nebola neúspešná,“ povedal Vegni pre taliansku televíziu.

O Bernala sa bije aj Vuelta

Bernala by rád videl na svojich pretekoch aj riaditeľ Vuelty Javier Guillen. A vôbec by mu neprekážalo, ak by to bolo po boku Frooma a Carapaza. Vuelta príde na rad v samom závere posunutej sezóne 20. 10. – 8. 11.

„Máme rôzne možnosti, ale chceme, aby Bernal jazdil na Vuelte. Tento rok máme o tri etapy menej, čo môže byť povzbudenie pre cyklistov z psychologického hľadiska,“ uviedol Guillen pre denník Marca.

Viac k témam: Giro d´Italia, Tour de France 2020, Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk – Riaditelia Giro d´Italia a Vuelty sa bijú o Bernala. Obaja veria, že príde práve na ich preteky © SITA Všetky práva vyhradené.