Pre koronavírus zrušili v Číne bedmintonový turnaj, ktorým mal byť kvalifikáciou na olympiádu

Ostatné športy Šport

1.2.2020 (Webnoviny.sk) – Aj bedminton sa zaradil medzi športy, ktoré pre hrozbu koronavírusu museli odložiť významné podujatie. V dôsledku prepuknutia vírusovej epidémie v Číne museli odriecť turnaj „Lingshui China Masters“ v Chaj-name (25. 2. – 1. 3.), ktorý mal byť zároveň olympijskou kvalifikáciou na hry v japonskom Tokiu, ktoré sa začnú 24. júla 2020. I

nformáciu o zrušení podujatia potvrdila Svetová bedmintonová federácia (BWF) a Čínsky bedmintonový zväz. Podujatie preložili na máj, ale potom sa už nebudú dať získať body do hodnotenia olympijskej kvalifikácie.

Podľa BWF je príliš skoro na rozhodnutie ohľadom majstrovstiev Ázie, ktoré sú plánované na 21. – 26. apríla vo Wu-chane. Aj tieto patria medzi turnaje s možnosťou zabojovať o účasť na hrách pod piatimi kruhmi.

Ako je známe, koronavírus napríklad spôsobil odklad začiatku najvyššej čínskej futbalovej súťaže či preloženie halových majstrovstiev sveta v atletike v Nan-ťingu

Viac k témam: koronavírus, LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu
Zdroj: Webnoviny.sk – Pre koronavírus zrušili v Číne bedmintonový turnaj, ktorým mal byť kvalifikáciou na olympiádu © SITA Všetky práva vyhradené.