Po Jokerite končí v KHL pre koronavírus ďalší klub, Barys nenastúpi do 2. kola play-off

KHL Šport

16.3.2020 (Webnoviny.sk) – Ruská Kontinentálna hokejová liga (KHL) musí pred štartom 2. kola play-off reagovať na odstúpenie už druhého klubu z tejto fázy súťaže. Ešte v sobotu sa z bojov o Gagarinov pohár odhlásil fínsky Jokerit Helsinki, teraz rovnaký krok urobil ďalší zahraničný účastník – kazašský Barys Nur-Sultan.

V súvislosti s vyhlásením mimoriadneho stavu v našej republike až do 15. apríla, ktorého súčasťou je aj zákaz organizácie športových podujatí, nebude Barys schopný pripraviť súboje v KHL. Sme teda nútení odstúpiť z tejto sezóny,“ uvádza sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

Barys mal v utorok začať semifinále Východnej konferencie proti Sibiru Novosibirsk. Bez súpera v konferenčnom semifinále je aj SKA Petrohrad, ktorého séria proti Jokeritu sa mala začať rovnako v utorok.

Vedenie KHL zatiaľ nereagovalo na odstúpenie dvoch účastníkov vyraďovacej časti. Na webe súťaže sa objavila iba správa, že liga pozorne sleduje vývoj pandémie koronavírusu a po prijatí rozhodnutia bude informovať o svojich ďalších krokoch.

Viac o téme: Koronavírus

Viac k témam: Gagarinov pohár, Koronavírus, play-off KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Po Jokerite končí v KHL pre koronavírus ďalší klub, Barys nenastúpi do 2. kola play-off © SITA Všetky práva vyhradené.