Petra Vlhová skončila siedma v tréningu zjazdu vo švajčiarskej Crans Montane

Ostatné športy Šport

20.2.2020 (Webnoviny.sk) – Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová obsadila siedme miesto vo štvrtkovom tréningu zjazdu pred pretekmi Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane.

Vo štvrtok bola na trati najrýchlejšia Rakúšanka Nina Ortliebová, ktorá triumfovala časom 1:29,05 min s takmer sekundovým náskokom pred druhou Taliankou Federicou Brignoneovou. Tretia bola s odstupom 1,03 s domáca Švajčiarska Joana Hählenová. V štartovej listine sa objavilo 49 žien, z toho tri tréning nedokončili.

Vlhová stratila na víťazku vyše sekundu

Vlhová išla na trať už s číslom dva. Po slabšom začiatku jazdy sa postupne prepracovala na medzičasoch do elitnej desiatky a finišovala so siedmym najrýchlejším časom 1:30,22 min.

Od víťaznej Ortliebovej ju delilo až 1,17 s, ale na druhú Brigonenovoú stratila iba 21 stotín sekundy. Pre zjazdárky to bola jediná možnosť, ako si vyskúšať súťažnú trať pred pretekmi.

V Crans Montane tri preteky za tri dni

Najlepšie svetové zjazdárky čakajú v Crans Montane tri preteky v priebehu troch dní. V piatok od 10.05 h je na programe náhradný zjazd za zrušené podujatie v ruskom stredisku Rosa Chutor. V sobotu príde na rad opäť zjazd so štartom o 10.30 h a víkendový program uzavrie nedeľňajšia alpská kombinácia, ktorá sa začne o 10.30 h. Slalomové kolo je naplánované na 13.30 h.

Vo Švajčiarsku chýba líderka celkového poradia Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá môže v nasledujúcich dňoch prísť o svoju pozíciu. Pred druhou Brignoneovou má náskok 113 bodov, Vlhová zaostáva o 154 bodov. V hodnotení zjazdu je prvá Švajčiarka Corinne Suterová s 317 bodmi pred druhou Shiffrinovou (256) a treťou Češkou Ester Ledeckou (253).

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní

Crans Montana (Švaj.)

Tréning zjazdu žien: 1. Nina Ortliebová (Rak.) 1:29,05 min, 2. Federica Brignoneová (Tal.) +0,96 s, 3. Joana Hählenová (Švaj.) +1,03,… 7. Petra Vlhová (SR) +1,17

Viac k témam: Crans Montana, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová skončila siedma v tréningu zjazdu vo švajčiarskej Crans Montane © SITA Všetky práva vyhradené.