Nitra stratila dvojgólový náskok a nezískala Vyšehradský pohár, vyhralo ho poľské Jastrzebie

Hokej Šport

16.1.2020 (Webnoviny.sk) – Víťazom Vyšehradského pohára sa v sezóne 2019/2020 stal poľský klub GKS Jastrzebie. Vo finále si účastník tamojšej najvyššej súťaže poradil so slovenským tímom HK Nitra. „Corgoni“ po domácej prehre 2:3 nedokázali zmazať jednogólové manko a na ľade súpera iba remizovali 2:2.

Jastrzebie predviedlo spanilú jazdu za víťaznou trofejou. V deviatich zápasoch neokúsilo horkosť prehry a nezvíťazilo iba v spomenutej finálovej odvete.

Hokejisti Nitry neboli ďaleko od toho, aby sa tešili z celkového víťazstva. Na začiatku druhej tretiny štvrtkového súboja otvoril skóre Adrián Sloboda a v 32. min využil presilovú hru Samuel Buček. Zverenci Mariána Bažányho však dvojgólový náskok neudržali.

Ako jeden z kľúčových momentov sa ukázal byť gól Macieja Urbanowicza, ktorý v presilovke piatich proti trom padol sekundu pred koncom druhej časti. V 41. min upravil skóre na 2:2 český útočník Martin Kasperlik a následne sa už žiadnemu tímu nepodarilo strhnúť vedenie na svoju stranu.

Vyšehradský pohár

odveta

GKS Jastrzebie – HK Nitra 2:2 (0:0, 1:2, 1:0) – prvý zápas 3:2
Góly: 40. Urbanowicz, 41. Kasperlik – 23. Sloboda, 32. Buček

Viac k témam: Vyšehradský pohár
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitra stratila dvojgólový náskok a nezískala Vyšehradský pohár, vyhralo ho poľské Jastrzebie © SITA Všetky práva vyhradené.