Neymar si namiesto prestupu vydupal kráľovský plat v PSG, aktivoval klauzulu v zmluve

Futbal Šport

3.7.2022 (Webnoviny.sk) – Brazílsky futbalista Neymar bol v uplynulých dňoch predmetom špekulácií ohľadne jeho možného odchodu z francúzskeho klubu Paríž St. Germain.

Klub mal veľké očakávania

V súvislosti s 30-ročným krídelníkom sa najhlasnejšie spomínal anglický klub FC Chelsea a taliansky tím Juventus Turín. Ako však referuje web denníka Marca s odvolaním sa na francúzske noviny L’Equipe, Neymar využil možnosť aktivovať klauzulu v zmluve, ktorá mu umožní zostať v PSG až do roku 2027.

Neymar prišiel do Paríža v roku 2017 zo španielskeho FC Barcelona za astronomických 222 miliónov eur a mal naštartovať začlenenie organizácie z Parku princov medzi najväčšie európske futbalové značky.

Pre mužstvo už nie je „taký“ dôležitý

Dosiaľ Neymar odohral za Parížanov 144 súťažných duelov, v ktorých zaznamenal rovnú stovku presných zásahov. Počas pôsobenia v Paríži získal dovedna 11 trofejí, všetky na domácej scéne. V pohárovej Európe PSG stále márne čaká na vytúžené prvenstvo v Lige majstrov.

V ostatných sezónach Neymarova dôležitosť v mužstve klesla a podľa francúzskych médií aj preto prezident klubu Nasser Al-Khelaifi dúfal, že sa mu podarí Brazílčana predať, keďže jeho ročný plat 30 miliónov eur v čistom predstavuje veľkú záťaž pre klubovú pokladnicu.

Viac k témam: futbalový klub, Prestup
Zdroj: Webnoviny.sk – Neymar si namiesto prestupu vydupal kráľovský plat v PSG, aktivoval klauzulu v zmluve © SITA Všetky práva vyhradené.