Navrátilová zvíťazila nad chorobou, tvrdia lekári

Šport Tenis

21.3.2023 (SITA.sk) – Tenisová legenda Martina Navrátilová podľa lekárov opäť zvíťazila nad rakovinou.

„Lekári mi povedali, že pokiaľ vedia, tak nemám rakovinu a po radiačnej liečbe budem v poriadku,“ prezradila v minulosti 18-násobná grandslamová singlová šampiónka.

Rakovina hrtana a prsníka

Aktuálne 66-ročná niekdajšia tenistka je členkou Medzinárodnej tenisovej siene slávy a o svojom zdravotnom stave hovorila pre TalkTV.

Pritom len v januári pražská rodáčka svetu oznámila, že má rakovinu hrtana aj prsníka a začína liečbu.

„Tri dni som bola v totálnej panike a myslela som si, že ďalších Vianoc sa už nedočkám,“ prezradila Navrátilová v uvedenom rozhovore. Priznala tiež, že si spravila zoznam vecí, ktoré by ešte chcela stihnúť.

Rané štádium

V novembri si všimla zväčšenú uzlinu na krku, zašla za lekárom a biopsia odhalila rané štádium rakoviny hrdla. Popri ďalších vyšetreniach jej odhalili aj rakovinu prsníka v počiatočnom štádiu. S nádorom bojovala Navrátilová aj v roku 2010, vtedy tiež zvíťazila nad rakovinou prsníka.

Martina Navrátilová počas svojej bohatej kariéry dosiahla okrem osemnástich grandslamových titulov vo dvojhre aj ďalších 31 vo štvorhre žien a 10 v mixe.

Na čele rebríčka WTA strávila vo dvojhre 167 týždňov a vo štvorhre 331 týždňov. Prvýkrát ukončila kariéru v roku 1994, neskôr sa vrátila na súťažné kurty v roku 2000 a hrala len štvorhru a mix, dvojhru len výnimočne. V ostatných rokoch sa v tenisovom svete pohybuje ako televízna analytička.

Viac k témam: Medzinárodná tenisová sieň slávy, Rakovina, Tenisová legenda
Zdroj: SITA.sk – Navrátilová zvíťazila nad chorobou, tvrdia lekári © SITA Všetky práva vyhradené.