Hudáček a Bakoš odchádzajú zo Spartaka Moskva, Cehlárik by mohol premiérovo hrať v KHL

KHL Šport

1.5.2021 (Webnoviny.sk) – Káder klubu Spartak Moskva v ruskej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) opustia obaja Slováci Martin Bakoš a Július Hudáček. Podľa agenta Alexandra Černycha má útočník Bakoš namierené do konkurenčného tímu HK Soči napriek tomu, že so Spartakom má zmluvu aj na nasledujúcu sezónu.

Bakoš bude hrať v Soči

Bakoš bude hrať za iný tím. So Spartakom ukončí spoluprácu, no zostane v KHL, hrať bude za HK Soči,“ povedal Černycha podľa webu Championat.com. Tridsaťjedenročný Spišiak už v minulosti hral za Soči, v sezóne 2018/2019 tam vrátane play-off absolvoval 28 duelov s bilanciou 8 gólov a 8 asistencií. V KHL hral aj za Slovan Bratislava, Červenú hviezdu Kchun-lun a Admiral Vladivostok.

Brankár Július Hudáček mal so Spartakom kontrakt iba o konca ročníka 2020/2021 a podľa Černycha nepríde k jeho predĺženiu. „V tomto smere síce ešte prebiehajú rokovania s klubom, ale na 300 percent v Spartaku nezostane,“ vyhlásil agent. Spartak Moskva bola tretia zastávka pre slovenského gólmana v KHL, predtým krátko pôsobil v Novosibirsku a jednu sezónu strávil v Čerepovci. V moskovskom mužstve odchytal 32-ročný brankár ostatné tri sezóny, v tej ostatnej 46 zápasov základnej časti a štyri v play-off.

Cehlárika získal Omsk

Premiérovo v kariére by si v KHL mohol zahrať útočník Peter Cehlárik, ktorý ostatnú sezónu strávil vo švédskom Leksande. Podľa webu sport-express.ru práva na 25-ročného krídelníka získal čerstvý víťaz Gagarinovho pohára Avangard Omsk z konkurenčného Lokomotivu Jaroslavľ výmenou za práva na kanadského obrancu Kodieho Currana. Cehlárik, ktorý do leta 2020 hral v zámorí a v NHL si pripísal 40 štartov za Boston Bruins, už vo švédskom Leksande hrať nebude.

Vedenie klubu už potvrdilo jeho odchod rovnako ako ukončenie spolupráce s ďalším Slovákom Marekom Hrivíkom. Aj Hrivík údajne mieri do KHL, hrať by mal za Torpedo Nižnij Novgorod. Spomenutému duu Slovákov sa v Leksande darilo – Hrivík sa s 51 bodmi (14+37) stal najproduktívnejším hráčom základnej časti SHL a Cehlárik s 20 gólmi najlepším strelcom klubu.

Viac k témam: prestup
Zdroj: Webnoviny.sk – Hudáček a Bakoš odchádzajú zo Spartaka Moskva, Cehlárik by mohol premiérovo hrať v KHL © SITA Všetky práva vyhradené.