Davida Silvu uznal súd vinným z ublíženia na zdraví, dostal za to pokutu

Futbal Šport

22.9.2022 (Webnoviny.sk) – Španielsky súd uznal niekdajšieho španielskeho futbalového reprezentanta Davida Silvu za vinného z toho, že počas potýčky poranil ženu. Incident sa udial 19. júna 2022 na Kanárskych ostrovoch počas miestneho karnevalu. Šlo o potýčku medzi skupinou osôb a 36-ročným Davidom Silvom a jeho spoločníkmi.

Podľa súdu futbalista násilne schmatol ženu a spôsobil jej pád, po ktorom trpela bolesťami chrbta, mala na tele modriny, odreniny a to všetko si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Stredopoliar, ktorý v rokoch 2010 – 2020 pôsobil v anglickom Manchestri City a aktuálne je hráčom španielskeho Realu Sociedad San Sebastián, dostal za ublíženie na zdraví pokutu 1080 eur.

Z prečinu ublíženia na zdraví súd uznal vinnými aj ďalšie dve osoby. Jedna z nich vyviazla tiež iba s pokutou, druhá okrem finančnej náhrady strávi za mrežami osem mesiacov.

David Silva reprezentoval Španielsko v rokoch 2006 – 2018 a svojej vlasti pomohol k titulu majstra sveta (2010) a dvakrát k trofeji na ME (2008 a 2012).

Viac k témam: Pokuta, Ublíženie na zdraví
Zdroj: Webnoviny.sk – Davida Silvu uznal súd vinným z ublíženia na zdraví, dostal za to pokutu © SITA Všetky práva vyhradené.