Cavendish zľavil zo svojich finančných nárokov aj ega a s tímom Deceuninck – Quick Step bude jazdiť ešte jeden rok

Cyklistika Šport

7.12.2021 (Webnoviny.sk) – Britský šprintér Mark Cavendish bude súčasťou cyklistického tímu Deceuninck – Quick Step aj v budúcej sezóne.

Dohoda o predĺžení spolupráce o jeden rok sa zrodila po dlhých týždňoch rokovaní a neistoty, keď šéf najúspešnejšieho družstva ostatných sezón vyzval držiteľa zeleného dresu z Tour de France, aby zľavil z finančných požiadaviek aj svojho ega.

Vyrovnal rekord Eddyho Merckxa

„Uplynulý cyklistický rok bol fenomenálny. Podpora tímu bola úžasná a veľmi som si to celé užíval. Veľmi sa už teším na to, že tieto výnimočné chvíle budú pokračovať aj najbližších 12 mesiacov,“ uviedol Mark Cavendish.

Tento rok bol práve 36-ročný Cavendish nečakané tromfové eso tímu Deceuninck – Quick Step v rýchlych etapových koncovkách na Tour de France.

V pozícii pôvodne náhradníka vyhral štyri etapy a stal sa aj držiteľom zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže.

V počte víťazných etáp na „Starej dáme“ vyrovnal historický rekord belgickej legendy Eddyho Merckxa.

Tráva inde nebude zelenšia

Rýchlik z Ostrova Man si predtým obliekal dres belgickej superstajne v rokoch 2013 – 2015.

Tento rok sa stal opäť členom „Vlčej svorky“ s platom, ktorý je len zlomkom z jeho niekdajších príjmov, keďže mal za sebou tri chabé sezóny bez etapového triumfu. V tom všetkom mu podal pomocnú ruku Lefevere.

Lenže 66-ročný Belgičan britskému šprintérovi zároveň odporučil, aby prehodnotil svoje finančné nároky, lebo sám vie, že nikde inde nebude tráva zelenšia ako práve u jeho súčasného zamestnávateľa.

Nesmie sa preceňovať

„Nemal by preceňovať svoju trhovú hodnotu a žiť z úspechov na Tour de France. Vychádzame z jednoduchého predpokladu, že si chceme udržať Marka vo svojom tíme. Nesmie však sám seba nadhodnocovať tak, ako to robí,“ uviedol Lefevere ešte v septembri tohto roku.

Aktuálne po podpise zmluvy ho pochválil za charakter a tímové cítenie.

„Celý svet vidí ako Mark víťazí, ale už nevidí jeho zanietenie, s akým povzbudzuje všetkých v družstve k lepším výkonom. Je nositeľom tímového ducha. V pretekoch zväčša on ako prvý dvíha ruky nad hlavu, zároveň však ako prvý vie zhodnotiť, aký veľký podiel na jeho úspechoch majú tímoví spolujazdci,“ skonštatoval Lefevere.

Viac k témam: Deceuninck – Quick Step
Zdroj: Webnoviny.sk – Cavendish zľavil zo svojich finančných nárokov aj ega a s tímom Deceuninck – Quick Step bude jazdiť ešte jeden rok © SITA Všetky práva vyhradené.