Bývala juniorská majsterka sveta Alexandrovská zomrela po páde z okna, médiá špekulujú o samovražde

Krasokorčuľovanie Šport

18.7.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalú juniorskú majsterku sveta v krasokorčuľovaní Jekaterinu Alexandrovskú (20) našli mŕtvu v rodnej Moskve. Podľa ruských médií skonala po páde z okna na šiestom poschodí a špekuluje sa, že spáchala samovraždu. Údajne trpela silnými depresiami a zlepšenie jej neprinášala ani spolupráca s odborníkmi.

Alexandrovská sa narodila 1. januára 2000 v ruskej metropole, ale v roku 2016 prijala austrálske občianstvo. „Protinožcov“ reprezentovala spolu s korčuliarskym partnerom Harleym Windsorom na ZOH 2018 v Pjongčangu. Vo februári tohto roka sa po sérii zranení rozhodla odísť zo scény profesionálneho športu.

Windsora, ktorý po boku Alexandrovskej vyhral v roku 2017 titul svetového šampióna, správa o smrti niekdajšej kolegyne hlboko zasiahla. „Nikdy nezabudnem na všetko, čo sme pri našom partnerstve zažili. Vždy ju budem mať v srdci,“ uviedol v príspevku na instagrame.

Viac k témam: samovražda, úmrtie, ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývala juniorská majsterka sveta Alexandrovská zomrela po páde z okna, médiá špekulujú o samovražde © SITA Všetky práva vyhradené.