Zomrela Heda Melicherová, dramaturgička a sólistka SĽUK-u sa dožila 88 rokov

Hudba Kultúra

15.10.2020 (Webnoviny.sk) – Heda Melicherová, sólistka Slovenského ľudového umeleckého kolektívu (SĽUK), tanečná pedagogička a dramaturgička, zomrela vo veku 88 rokov. Ako informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský, televízia si ju pripomenie vo štvrtok večer o 20:10 na programe Dvojka prvým celofarebným slovenským filmom Rodná zem, kde stvárnila hlavnú úlohu Veronky.

Pre Melicherovú to bola jej prvá filmová príležitosť. Púchovský pripomenul, že záverečný tanec Melicherovej a jej filmového ženícha bol zaradený publicistkou Elenou Akácsovou medzi najlepšie tanečné scény sveta.

Melicherová sa tiež objavila aj v režisérskom debute Martina Ťapáka Balada o Vojtovej Maríne, v ktorom stvárnila hlavnú ženskú rolu, Marínu. V televízií sa preslávila aj prostredníctvom tanca, ktorému sa venovala ako členka SĽUK-u. V Slovenskej televízii pôsobila ako dramaturgička. V rámci televízie sa podieľala aj na výrobe mnohých dokumentov.

Viac k témam: SĽUK Slovenský ľudový umelecký kolektív, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrela Heda Melicherová, dramaturgička a sólistka SĽUK-u sa dožila 88 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.