Zomrel Josef Nedorost, telo českého herca a dabéra objavila polícia v jeho byte

Film a TV Kultúra

31.7.2020 (Webnoviny.sk) – Vo veku 64 rokov zomrel český herec Josef Nedorost. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz, ktorému smutnú správu potvrdil režisér a scenárista Tomáš Magnusek, ktorý s Nedorostom spolupracoval na seriáli Čechovi. Ako prvý správu priniesol portál Blesk.cz. Telo herca a dabéra našla polícia v byte na českobudejovickom sídlisku.

Budejovický rodák sa preslávil ako šéf partie vekslákov vo filme Bony a klid (1987). Zahral si aj v snímkach Pěsti ve tmě (1986), Anděl svádí ďábla (1988) či Playgirls 2 (1995). Objavoval sa aj v zahraničných produkciách ako Rošáda (1991) alebo Barbier sibírsky (1998) a prešiel viacerými českými seriálmi, ako Ulica, Redakce, Strážce duší, Příkopy či Cesty domů.

Pred šiestimi rokmi sa vrátil k svojej najslávnejšej úlohe v snímke Bony a klid 2 (2014) a vlani nakrúcal spomínaný seriál Čechovi, ale inak sa podľa iDNES.cz vzdal hereckej kariéry.

V roku 2018 v životopisnom dokumente 13. komnata Josefa Nedorosta vysvetlil, že po meningoencefalitíde ochrnul, dlho rehabilitoval a trpel aj psychickými následkami. Vrátil sa do rodných Českých Budejovíc a venoval sa archeológii.

Viac k témam: herec, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel Josef Nedorost, telo českého herca a dabéra objavila polícia v jeho byte © SITA Všetky práva vyhradené.