Slovakia Travel chce návrat zahraničných turistov na Slovensko, v Dubaji predstaví najmä kúpele a wellness

Kultúra

6.9.2021 (Webnoviny.sk) – Novovzniknutá štátna organizácia na podporu cestovného ruchu Slovakia Travel chce na svetovej výstave EXPO Dubaj 2020 odprezentovať Slovensko ako atraktívnu a modernú destináciu. Cieľom je pomôcť cestovnému ruchu, hotelom, akvaparkom a ďalším prežiť ťažké pandemické obdobie a vrátiť zahraničných turistov na Slovensko.

Ako v pondelok informovala PR a mediálna manažérka Slovakia Travel Karolína Ducká v tlačovej správe, hlavnými témami agentúry na výstave budú kúpele a wellness. Ide o významnú medzinárodnú príležitosť aj na propagáciu cestovného ruchu s priamou účasťou vystavovateľov, touroperátorov a organizácií cestovného ruchu.

Prezentácia krajiny ako nosná téma

„Svetová výstava EXPO je dôležitým podujatím, kde je prezentácia krajiny vždy nosnou témou a preto je Slovakia Travel prirodzenou súčasťou tohto medzinárodného podujatia, na ktorom sa zúčastní 192 krajín z rôznych kútov sveta,“ povedal generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika.

„Navyše, pôjde o prezentáciu na trhu, kde je silná tradícia a historický vzťah ku kúpeľníctvu, ktoré má na Slovensku hlboké korene,“ uviedol. Slovakia Travel téme kúpeľníctva prispôsobí aj Národný týždeň, ktorý sa bude konať 24. až 30. januára 2022 či Health and Wellness Week, ktorý bude po ňom nasledovať.

Ambíciou je odprezentovať Slovensko ako krajinu obdarenú veľkým podzemným bohatstvom v podobe početných minerálnych prameňov. Tému budú na EXPO po odbornej stránke zastrešovať slovenskí odborníci z medicínskeho kúpeľníctva.

Vzbudiť chcú aj záujem o národné parky

Agentúra budem okrem kúpeľníctva a termálnych prameňov prezentovať aj národné parky, výber z unikátnych ekotopov a prírodného bohatstva, národné kultúrne pamiatky UNESCO, jaskyne, veľhory, hrady a zámky i mestá ako Bratislava, Košice, Banská Štiavnica, Kremnica či Levoča. Pri prezentácii bude využívať najmodernejšie technológie.

Expozícia Slovakia Travel na EXPO Dubaj 2020 bude mať plochu 300 štvorcových metrov na prvom podlaží slovenského pavilónu. Zástupcovia agentúry budú na výstave spolu s regionálnymi organizáciami cestovného ruchu a ďalšími odborníkmi z tejto oblasti nepretržite šesť mesiacov poskytovať informácie o produktoch cestovného ruchu a príležitostiach na trávenie dovolenky na Slovensku.

„Našim cieľom je rozhýbať a naštartovať cestovný ruch v postcovidovom období a ukázať, že dovolenka na Slovensku je dobrý nápad,“ uzavrel Mika. Na svetovej výstave v Dubaji sa od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022 očakáva celkovo 25 miliónov návštevníkov.

Viac k témam: Expo Dubaj 2020, kúpele, turizmus, wellness
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovakia Travel chce návrat zahraničných turistov na Slovensko, v Dubaji predstaví najmä kúpele a wellness © SITA Všetky práva vyhradené.