Rezort hľadá nového generálneho riaditeľa SND, záujemcovia môžu posielať prihlášky

Divadlo Kultúra

9.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo kultúry SR (MK SR) vyhlásilo 9. novembra proces verejného vypočutia na nového generálneho riaditeľa alebo riaditeľky Slovenského národného divadla (SND), ktoré je inštitúciou v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva. Záujemcovia môžu posielať prihlášky do pondelka 5. decembra 2022. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa MK SR Zuzana Viciaňová.

Rezort od nového vedenia SND očakáva udržateľný model financovania umeleckých zložiek, zabezpečenie divadelného tímu a rozvoj hlavných činností s jasnou víziou orientovanou na súčasného diváka. Bude rozvíjať odbornú diskusiu so zriaďovateľom a odbornou verejnosťou o smerovaní organizácie a o plánoch rozvoja na deväť rokov a bude aktívne participovať na rozvoji divadelnej politiky.

SND je štátna príspevková organizácia, ktorá vykonáva umelecké aktivity, rozvíja národnú divadelnú kultúru prezentujúcu aj v zahraničí, pripravuje hudobnodramatické a tanečné diela, vydáva publikácie a propagačné materiály, vykonáva sprostredkovateľskú činnosť, vyrába scénické a kostýmové výpravy a iné. Cieľom MK SR je zabezpečiť autorskú slobodu pre tvorbu a činnosti organizácie, zvýšiť jej transparentnosť, nezávislosť a efektívnosť fungovania na dosahovanie najlepších výsledkov a zámerom MK SR je, aby SND bolo inštitúciou, ktorá bude moderným priestorom pre jedinečné živé zážitky z činohry, opery a baletu.

Viac k témam: divadelná kultúra, generálny riaditeľ SND, Verejné vypočutie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rezort hľadá nového generálneho riaditeľa SND, záujemcovia môžu posielať prihlášky © SITA Všetky práva vyhradené.