Parížsky Louvre zostal pre koronavírus zatvorený už druhý deň, turistov nechali stáť pred dverami

Kultúra Umenie

2.3.2020 (Webnoviny.sk) – Pre obavy zo šírenia nového koronavírusu neotvorili parížske múzeum Louvre ani v pondelok. Pre verejnosť bolo teda zatvorené už druhý deň.

Louvre denne navštívia desaťtisíce turistov. V pondelok čakali pod dáždnikmi pri známej sklenenej pyramíde, dovnútra ich však napokon nepustili.

Zamestnanci chcú vedieť plány múzea

Francúzska vláda v sobotu zakázala akékoľvek podujatia pre viac ako päťtisíc ľudí. Zamestnanci múzea v nedeľu informovali, že nariadenie sa týka aj ich a Louvre preto neotvorili.

Približne 250 zamestnancov v pondelok uviedlo, že prídu do práce, až keď manažment predstaví jasný plán, ako chce bojovať proti šíreniu vírusu.

„Ak sa vírus objaví aj v Louvri, chceme vedieť, aký bude plán pre zamestnancov a návštevníkov,“ uviedol Andre Sacristin a dodal, že ľudí čakajúcich vonku mu je ľúto, no podľa neho je prvoradá bezpečnosť pre všetkých.

Vedenie múzea je pripravené konať

Zástupca vedenia múzea Maxence Langlois-Berthelot sa vyjadril, že berie situáciu vážne a je pripravený konať.

Obavy zamestnancov označil za „legitímne“, no dodal, že v hociktorej miestnosti múzea sa v rovnakom čase nikdy nenachádza päťtisíc návštevníkov, takže nariadenie vlády by sa ich nemalo týkať.

Vo Francúzsku zatiaľ hlásia 130 nakazených.

Viac k témam: COVID-19, epidémia, koronavírus, múzeum, Múzeum Louvre Paríž
Zdroj: Webnoviny.sk – Parížsky Louvre zostal pre koronavírus zatvorený už druhý deň, turistov nechali stáť pred dverami © SITA Všetky práva vyhradené.