Zvolenský Continental koronakrízu ustál a napriek výkyvom zaznamenal úspešný rok

Automobilový priemyseľ Ekonomika

31.12.2020 (Webnoviny.sk) – Uplynulý rok bol pre zvolenskú spoločnosť Continental Automotive Systems Slovakia s.r.o. (CASS) náročný hlavne jeho nepredvídateľnosťou.

Pre agentúru SITA to uviedla personálna riaditeľka spoločnosti Kristína Kavická s tým, že napriek výkyvom v dôsledku pandémie nového koronavírusu hodnotia vo firme tento rok s ohľadom na okolnosti ako úspešný.

Prvá vlna robila problémy

Počas prvej vlny pandémie aj vo Zvolene zaznamenali pokles objednávok a problémy v dodávkach.

„V druhej polovici roka nás prekvapil dopyt, ktorý bol takmer na úrovni objemov, ktoré sme plánovali ešte pred vypuknutím pandémie. Tie sa nám podarilo naplniť, keďže ani dodávateľský reťazec nezaznamenal markantné výkyvy,“ popisuje šéfka personalistiky s dodáva, že jedným z faktorov úspechu sú aj zamestnanci.

„V práci sa správali vo veľkej mierne zodpovedne, dodržiavali opatrenia pre zabránenie šíreniu koronavírusu a vďaka tomu sme neohrozili už rozbehnutú výrobu,“ objasnila Kavická.

Udržanie počtu zamestnancov

Počet zamestnancov je v CASS niečo cez tisíc, takže približne rovnaký ako na konci roka 2019.

„Ani nás neobišlo prepúšťanie v dôsledku poklesu objednávok v prvej vlne pandémie. V druhej polovici roka sa však objemy vrátili takmer na pôvodné hodnoty,“ uzavrela riaditeľka s tým, že v budúcom roku predpokladajú udržanie počtu zamestnancov na rovnakej úrovni.

Spoločnosť CASS so sídlom vo Zvolene je súčasťou koncernu Continental. Zameriava sa na výrobu vysoko výkonných brzdových strmeňov pre popredných automobilových výrobcov na celom svete. Závod vo Zvolene začal výrobu vo februári 2006.

Zdroj: Webnoviny.sk – Zvolenský Continental koronakrízu ustál a napriek výkyvom zaznamenal úspešný rok © SITA Všetky práva vyhradené.