Žiadateľom o štátne príspevky už odišlo na účty 206 miliónov eur, informoval Krajniak

Ekonomika Poisťovníctvo

4.6.2020 (Webnoviny.sk) – Žiadateľom o štátne príspevky v projekte Prvá pomoc odišlo na účty 206 miliónov eur. Po štvrtkovom rokovaní vlády o tom informoval minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak.

„Za marec a apríl máme vyplatených 141 661 platieb,“ povedal minister. Rezort práce podľa neho doteraz týmito príspevkami pomohol vyše 671-tisíc zamestnancom a samostatne zárobkovo činným osobám.

„Títo ľudia sa môžu prekrývať v pomoci za marec a apríl, predpokladáme, že unikátnych ľudí bolo už viac ako pol milióna,“ tvrdí Krajniak.

Viac k téme Ekonomické dopady koronavírusu

Spolu s ostatnými opatreniami, ako sú pandemické ošetrovné a „péenky“, tak už rezort práce a sociálnych vecí ľudom vyplatil 308,8 milióna eur.

„Celkovo sme podporili 975 992 prijímateľov pomoci,“ povedal Krajniak. Toto číslo podľa neho naznačuje, že sa ministerstvo práce dostáva na odhad, podľa ktorého pomoc od štátu zasiahne približne jeden milión ľudí.

Upozornil na to, že v Českej republike, ktorá má počet obyvateľov dvojnásobne väčší ako Slovensko, vyplatili ľudom približne 80-tisíc platieb.

„Z hľadiska administrovania tej pomoci je slovenský systém pomerne úspešný,“ dodal minister práce a sociálnych vecí.

Viac k témam: Koronavírus, ošetrovné, práceneschopnosť, štátne príspevky, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba
Zdroj: Webnoviny.sk – Žiadateľom o štátne príspevky už odišlo na účty 206 miliónov eur, informoval Krajniak © SITA Všetky práva vyhradené.