Štát ušetrí milióny eur, rezort vnútra bude nakupovať tabuľky s EČV o takmer polovicu lacnejšie (video)

Doprava a infraštruktúra Ekonomika

5.1.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 5. januára 12:45

Rezortu vnútra sa po vyše roku podarilo uzavrieť novú zmluvu na dodávku tabuliek s evidenčnými číslami. Po novom bude ministerstvo nakupovať značky za 3,95 eura bez DPH, doposiaľ to bolo 7,17 eura bez DPH. Ide tak o úsporu vo výške 45 percent. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Mikulec pripomenul, že verejné obstarávanie na nového dodávateľa bolo vyhlásené ešte v novembri 2020 a pre mnohé obštrukcie tretích strán sa celý proces uzavrel až koncom roka 2021. Len na Úrad pre verejné obstarávanie boli v tejto veci podané štyri podnety, kvôli ktorým muselo byť obstarávanie vždy pozastavené. Rezort preto až 17-krát predlžoval lehotu na predkladanie ponúk pre záujemcov.

Výberové konanie, ktoré prebiehalo viac ako rok, nakoniec vyhrala spoločnosť Security Paper Mill v Prahe, ktorá evidenčné značky dodáva aj v Českej republike.

Viac k témam: Dodávatelia, EČV, Verejné obstarávanie, Vozidlá
Zdroj: Webnoviny.sk – Štát ušetrí milióny eur, rezort vnútra bude nakupovať tabuľky s EČV o takmer polovicu lacnejšie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.