Slovenská pošta rozšírila sieť balíkomatov, najviac terminálov má Bratislavský či Košický kraj

Ekonomika

4.10.2022 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Slovenská pošta, a. s., pokračuje vo zvyšovaní počtu svojich balíkoBOXov. Od začiatku októbra rozšírila ich sieť o ďalších osem, pričom v súčasnosti má na celom Slovensku 153 terminálov a do konca tohto roka pribudnú ešte dva. Ako v utorok informovala štátna poštová spoločnosť, najviac balíkových terminálov má v Bratislavskom, Košickom a Banskobystrickom kraji.

Ľudia využívajú balíkomaty najmä pri nákupoch cez internet. „Slovenská pošta plánuje do roku 2024 rozšíriť sieť BalíkoBOXov na 420 kusov. Nové budú aj s menším počtom schránok ako súčasné, vkladanie a výber zásielok bude realizované prostredníctvom mobilnej aplikácie,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Terminály budú napájané autonómnym solárnym systémom, respektíve akumulátorom.

Slovenská pošta poskytuje poštové služby, vrátane univerzálnej na základe licencie, komunikačné, distribučné a platobné služby, vydáva poštové ceniny. Vznikla ako štátny podnik 1. januára 1993, sídlo v Banskej Bystrici má od marca 1996 a na akciovú spoločnosť so stopercentnou účasťou štátu sa transformovala 1. októbra 2004. Akcionárom spoločnosti je Slovenská republika v zastúpení Ministerstvom dopravy a výstavby SR, základné imanie presahuje 214 miliónov eur.

Viac k témam: BalíkoBOX
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta rozšírila sieť balíkomatov, najviac terminálov má Bratislavský či Košický kraj © SITA Všetky práva vyhradené.