Po Samsungu zatvára svoje brány aj nitriansky Foxconn, zamestnanci budú doma až do Veľkej noci

Ekonomika

20.3.2020 (Webnoviny.sk) – Výrobu zastavuje ďalší producent elektroniky, nitriansky Foxconn. „Vzhľadom na súčasnú situáciu v súvislosti s globálnou pandémiou ochorenia COVID-19 a jeho šírenia na Slovensku, Foxconn Slovakia, v záujme ochrániť zdravie zamestnancov a ich rodín, a prispieť k spomaleniu šírenia koronavírusu a zabezpečeniu plynulého chodu spoločnosti v budúcnosti, rozhodol o dočasnom zastavení výroby od 23. marca do 9. apríla 2020,“ informuje spoločnosť.

Viac o téme: Koronavírus

Zastavenie produkcie sa dotkne väčšiny zamestnancov, okrem oddelení, ktoré vyžadujú kontinuálne práce z technologických alebo logistických dôvodov.

Spoločnosť pritom ubezpečuje, že zatiaľ medzi svojimi zamestnancami nezaznamenala žiadny prípad ochorenia. „Foxconn Slovakia prijal širokú škálu preventívnych opatrení na ochranu zdravia zamestnancov, vďaka čomu nebol doposiaľ potvrdený žiadny prípad ochorenia COVID-19 v spoločnosti. Všetky tieto bezpečnostné opatrenia zostávajú v platnosti aj počas dočasného odstavenia výroby,“ uvádza firma.

Spoločnosť Foxconn Slovakia aktuálne zamestnáva takmer 2 000 pracovníkov. Foxconn Slovakia je druhým najväčším elektrotechnickým podnikom v SR, ôsmym najväčším slovenským exportérom a desiatym najväčším výrobcom. Je zároveň najväčším podnikom v Nitrianskom kraji.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Po Samsungu zatvára svoje brány aj nitriansky Foxconn, zamestnanci budú doma až do Veľkej noci © SITA Všetky práva vyhradené.