Na Slovensku opäť otvoria viac obchodov, terasy reštaurácií aj kaderníctva. Uvoľňovanie ekonomiky sa zrýchlilo

Ekonomika

4.5.2020 (Webnoviny.sk) – Slovensko urýchli otváranie prevádzok obchodu a služieb, ktoré boli obmedzené vplyvom opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu. Od stredy tak podľa premiéra Igora Matoviča preskočí rovno na tretiu fázu pôvodného plánu otvárania ekonomiky.

Už tento týždeň tak budú môcť svoje prevádzky otvoriť za prísnych hygienických opatrení napríklad kaderníctva, ubytovacie zariadenia, či terasy reštaurácií a obchody bez obmedzenia rozlohy.

Viac o téme: Koronavírus

Predseda vlády tvrdí, že je to dôsledok výrazného zlepšenia epidemiologickej situácie, vyzýva však na pokračovanie dodržiavania opatrení, aby sa rast infikovaných novým koronavírusom opäť nezačal zvyšovať.

„Vzhľadom na mimoriadnu zodpovednosť ľudí a rešpekt voči pravidlám, sme dokázali výskyt vírusu znížiť na absolútne minimum. Dokázali sme byť úspešní nad očakávania,“ vyhlásil na pondelňajšej tlačovej konferencii.

>>> Správu aktualizujeme

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku opäť otvoria viac obchodov, terasy reštaurácií aj kaderníctva. Uvoľňovanie ekonomiky sa zrýchlilo © SITA Všetky práva vyhradené.